Miért éppen Nyakvágó Túra? „Avagy miért gyere a laposföld imádókhoz…”

Miért éppen Nyakvágó Túra? „Avagy miért gyere a laposföld imádókhoz…”

Szóval nem kisebb a feladat, minthogy meggyőzzünk téged, a hegyvidéken túrázót és terepfutót, hogy gyere el hozzánk a sík Alföldre túrázni, ne adj isten felkészülni egy terepfutóversenyre. Ugye milyen hálás feladat? Első ránézésre olyannak tűnik, mintha anno egy kelet-német ügynöknek kellett volna meggyőznie Ayrton Sennát, hogy legyen tesztpilóta a zwickau-i Trabant gyárban. Viszont mivel a Futaszög SC nem ismer lehetetlent megpróbálunk rávilágítani, miért kell itt lenned.

Tehát, miért gyere el a Nyakvágó TeljesíTményTúrára?

1. Mert ugyanaz a csapat szervezi, aki már hat Nyakvágó félmaratont is véghezvitt, tehát egyszerűen nem tud hibázni.
2. Mert nézd a nevet! Sok legenda van, de egy biztos, itt valakit megöltek honvédő eleink. Te pedig azon a helyen túrázhatsz, ahol ezen cool arcok leszármazottai élnek, és túrát szerveznek neked.
3. Mert bár nincs hegyünk, ez a csapat csinálna, ha tudna. Viszont túra végén kompenzálva érzed majd magad a hegytelenség miatt.
4. Mert ha te vagy az, akit anno hívtunk a félmaratonra, de azt válaszoltat „Hát… izé… Jó volna, de nem tudok én annyit futni.”, akkor megcsináltuk neked a lehetőséget, hogy túrázva járd le a távokat, és így már nincs kifogás.
5. Mert megismerhetsz egy olyan falut, ahol fontos nekünk, hogy egy túra vagy futóverseny alatt is vendégként, otthon érezd magad. Továbbá láthatod, milyen az igazi alföldi falu feeling-je. Persze amatőr néprajzkutatók figyelmét felhívom, a „Heló tesó! Van egy szál cigid? Buszjegyre kéne.” népi rigmust, hiánya miatt nem tudja fonográfján majd rögzíteni.
6. Mert évek óta megcsináljuk, hogy bizonyos frissítő pontonkun a falu asszonyai énekelnek népdalokat nektek, és mégsem érzed magad egy túltolt Zizi Labor klipben.
7. Mert bár nincs hegyünk, van homokunk, ami száraz időben lehetőséget ad, hogy átéld a Rejtő légiós hősei által megtett szaharai menetgyakorlatok viszontagságait. Esős időben viszont olyan állagú sárral vár téged az út, hogy gyakorlott terepfutóként és túrázóként rájössz arra, de jó hogy ezek nem tudták megcsinálni a hegyet is.
8. Mert ha nem láttad még a Kiskunsági Nemzeti Parkot látnod kell, ha láttad, látni akarod újra.
9. Mert emelkedő nélkül rájössz, túrához nem is kell négy tüdő.
10. Mert a szervezés elejétől kezdve fontos volt számunkra, hogy igényes jelvényt adjunk. Ha már megcsináltad a túrát, ne szégyelld megmutatni.
11. Mert beérkezéskor annyira autentikus lesz a ballószögi kapros krumplileves, hogy nektek főzzük meg először, így egy népszokás létrejötténél is ott lehetsz. A kenyérlángost, viszont a többszörös maratonista polgármesterünk süti nektek, mert ezt több falusi rendezvényen megteszi, és valószínű nem meri ránk bízni a falu kemencéjét.
12. Mert ha ezt végigolvastad, vagy lecsúsztál az UB nevezésről, vagy épp azon gondolkodsz, mit csinálj azon a hétvégén. Mi ezt is megoldottuk neked!
Most hogy sikeresen meggyőztünk, már csak regisztrálnod kell!

Nyakvágó Teljesítménytúra nevezés


Találkozzunk május 11.-én…

Vélemény, hozzászólás?