Szervezőkről

A FUTASZÖG Egyesület bemutatása

Az egyesület a helyi civil közösségből alakult. 2013-ban két helyi lakos, Somogyi Lajos és Zsíros László “fejéből pattant ki” a Nyakvágó-futás, félmaraton+ és családi nap gondolata. Családtagjaik segítségével került megrendezésre az első rendezvény. Az ötlet kialakulásában közrejátszott az a tény, hogy falunkban igen sokan futnak, kerékpároznak, az utcákat járva rendszeresen lehet találkozni sportoló lakosokkal. A második családi napra 2014-ben már kezdett “egymásra találni” a rendezvényt szervező – egyébként maguk is aktívan sportoló – csapat, illetve a helyi aktív, de egyénileg mozgó civilek tábora, egyre nőtt az esemény szervezésébe bekapcsolódók száma.

A 2015-ös évben közösségünk szerveződése már jóval magasabb szintet ért el, rendszeresen összejöttünk, résszint a verseny szervezése, résszint a közös sportolás öröme miatt. Az egyre gyakoribb találkozások során merült fel az az igény, hogy mivel minél többet szeretnénk tenni a sportolás népszerűsítéséértés az ehhez szükséges infrastruktúra kialakításáért, ezért ezt szervezett formában tegyük. Ettől az ötlettől vezérelve 2016 tavaszán megalakult a Futaszög egyesület “kinőve” a helyi civil önszerveződő csoportból.

Az egyesület főbb tevékenységei és célkitűzései a következők, melyek szellemében aktívan tevékenykedünk:

  • A NYakvágó-futás, félmaraton+ és családi nap rendezvény szervezése, ezzel aktív, sportos életmód, a közös sportolás népszerűsítése településünkön és azon kívül is, a gyermekek és felnőttek körében egyaránt.
  • Tagjaink rendszeresen részt vesznek hazánk különböző pontjain rendezett sportversenyeken, futóversenyeken, félmaraton és maraton futásokon, spartan racen és triatlon, valamint úszóversenyeken (Balaton- és Öbölátúszás).
  • Célunk a helyi sportolásra alkalmas infrastruktúra fejlesztése, melynek során tagjaink megkezdték egy erdei tornapélya építését az Önkormányzat által rendelkezésünkre bocsátott területen. Jelenleg a futópálya nyomvonalának kialakítása van folyamatban.

Tagságunk, valamint a velünk folyamatosan együtt sportolók száma egyre nő, hiszen a helyi közösségben is példát tudunk mutatni mnden korosztály számára, akik szívesen futnak velünk együtt, akár Országfutásról, akár jótékonysági sporteseményről van szó. Egyesületünk a tagság létszámánál jóval több embert tud megmozgatni, mozgósítani a helyi beágyazódottságunknak köszönhetően, hiszen tagjaink nem csak sporteseményeken vesznek részt, de egyéb más rendezvényeken is pl. a helyi mikulás ünnepségen, szüreti napon, túrákon, TRIZOLI jótékonysági futáson, valamint a TESZEDD szemétgyűjtési akcióban is a társadalmi felelősségvállalásunk részeként.