Nyakvágó Túra Versenyszabályzat

1. A verseny teljesítése kizárólag gyalog vagy futva teljesíthető, bármilyen egyéb eszköz igénybevétele esetén a versenyző kizárásra kerül.

2. Minden versenyző köteles védeni a természetet. Bármilyen szemetelés a versenyből való azonnali kizárást von maga után, az érintett versenyzőt a Nyakvágó TT. és Nyakvágó Félmaraton versenyein többé nem fogadjuk.

3. A nevezőnek tisztában kell lennie az általa választott táv nehézségeivel, útvonalával, és arra megfelelően felkészült állapotban kell lennie.

4. A versenyen minden nevező saját felelősségére indul, ismerve saját edzettségi és egészségi állapotát.

5. A versenyen 14 éves korig szülői/felnőtt kísérővel 14 és 18 év között a mellékelt szülői engedéllyel lehet indulni. 18 év alatti csoportnál 10 nevező után a felnőtt kísérő nevezése díjtalan.

6. A versenyen kötelező felszerelés:
– nevezéskor megadott mobiltelefon, a verseny ideje alatt bekapcsolt és feltöltött állapotban mindenkinek javasoljuk, hogy induláskor rendelkezzen az alábbiakkal:
– kulacs, pohár vagy víztartály (a frissítő pontokon és a célban nem lesz pohár!),
– megfelelő ruházat és felszerelés,
– személyi igazolvány

7. A versenyzőknek minden ellenőrző-/pecsételőpontot érinteniük kell. Amennyiben bármelyiket a versenyző kihagyja, eredménye nem kerül kiértékelésre, és eredménye mellett az NFB (nem fejezte be) rövidítés fog megjelenni. A versenyszervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett ellenőrzőpontokat is felállítsanak, ezek kihagyása szintén NFB eredményt jelent. Az ellenőrző-/pecsételőpontok az indulási időhöz viszonyítva nyitvatartással rendelkeznek, a nyitvatartáson túli időben érkezés szintén a NFB eredményt jelenti.

8. A versenyen indulni kizárólag érvényes, előzetes, vagy helyszíni nevezéssel lehet, a nevezési időszak lejárta után előnevezésre nincs lehetőség. A szervezők fenntartják a jogot, hogy VIP futókat/túrázókat az előnevezési időszakon kívül is fogadjanak. A helyszíni nevezőknek meleg étel és jelvény nem lesz biztosított.

9. A nevezési díjat Online OTP Direkt szolgáltatással kérjük rendezni

10. Az előnevezési időszak lejárta után a nevezés átruházására, a nevezési díj visszautalására nincs lehetőség. Táv módosítást csak 2024.05.01 ig fogadunk el, amit írásban kell jelezni a nyakvagofutas@gmail.com címre

11. A verseny során fotó- és videoanyagok készülhetnek, melyeket a verseny szervezői felhasználhatnak.

12. A rendezők fenntartják a jogot, hogy szükség esetén a verseny útvonalát módosíthassák, illetve időjárási vagy egyéb fokozott veszély esetén a versenyt töröljék.

13. A versenyen kutyával indulni szabad: az állatot végig pórázon vezetve, a többi túrázót/futót nem zavarva. Kérjük kedves kutyával induló túrázóinkat/futóinkat, vegyék figyelembe, hogy itt négylábú kedvenceink vendégek, az elsőbbség mindig a futóké, túrázóké.

14. Az induló a nevezéssel elfogadja a versenyszabályzatot, és tudomásul veszi, hogy vitatott kérdésekben a szervezők egyedi döntést hoznak, amit a www.nyakvago.hu oldalon, valamit a Facebook-oldalon tesznek közzé.

15. A verseny mezőgazdasági föld-úton halad, a résztvevőknek a közlekedési szabályokra figyelemmel kell lennie! A figyelmetlenségből, felkészületlenségből eredő balesetekért a rendezőség felelősséget nem vállal!

16. A versenyközpont környékén korlátozott számban díjtalan parkolási lehetőséget biztosítunk. A rendezőség a gépjárművekért és az értéktárgyakért felelősséget nem vállal! Csomagmegőrzést és értékmegőrzést a rendezőség nem vállal.